Догляд за мультиваркою

Почавши використовувати мультиварку, стає складно уявити, як же можна було обходитися без неї раніше: готувати в цій диво-каструльці швидко і зручно, та до того ж вона обладнана різними додатковими корисними опціями. Здавалося б, догляд за мультиваркою таким багатофункціональним пристроєм – повинен бути досить трудомістким, однак на ділі все виявляється досить просто.

Компоненты-мультиварки

Корпус і нагрівальний елемент

Будь-яка мультиварка має корпус, нагрівальний елемент, робочу чашу, клапан випускання пари і влагосборнік. Всі ці складові вимагають уваги і періодичного очищення. Так, наприклад, сам прилад і знаходиться в ньому міні-конфорку можна протирати трохи вологою тканиною лише зрідка, у міру забруднення. При цьому пристрій має бути відключено від мережі живлення під час самої процедури і до повного висихання оброблених поверхонь. Решта комплектуючі необхідно мити після кожного використання апарату.

чаша

Як правило, чаша мультиварки має антипригарне покриття, в зв’язку з чим її очищення не вимагає великих зусиль – досить скористатися гелем або рідиною для посуду і м’якою тканиною. Застосовувати порошкові засоби не можна ні в якому разі, тому що вони здатні пошкодити внутрішню поверхню робочої ємності. Зате допускається видаляти забруднення за допомогою посудомийної машини, для чого необхідно встановити її в щадний режим.

кришка

Деякі труднощі можуть виникнути з очищенням кришки, адже на ній осідають жир і частинки продуктів, а знімається вона далеко не у всіх моделей. Важливо знати, як правильно доглядати за мультиваркою в такому випадку. Звичайно, зручно, коли деталь знімна – можна лише промити її під струменем теплої води з мильним розчином і просушити. А якщо зробити це неможливо?

Незнімну кришку зазвичай протирають після кожного використання приладу. Але іноді харчові елементи настільки міцно пристають до поверхні, що потрібні більш радикальні заходи, наприклад, очищення парою. Для цього в чашу заливають стакан води і включають пристрій в режим варіння на пару хвилин на 15, після чого видаляють забруднення м’якою серветкою. Якщо додати до рідини сік половини лимона, то можна позбутися не тільки від бруду, але й від неприємного запаху.

Клапан випуску пари і влагосборнік

Паровипускатель і влагосборнік бажано мити після кожної експлуатації мультиварки. Клапан для цього витягують, при необхідності розбирають на частини, промивають теплою водою з милом за допомогою губки або чистять спеціальної спицею, що входить в комплект, після чого просушують, збирають і встановлюють на місце.

Догляд за влагосборнік здійснюється приблизно так само, як і за клапаном випуску пари. Його знімають, виливають накопичився конденсат, ретельно промивають всередині мильним розчином, обполіскують, витирають насухо і вставляють назад в пази на корпусі.

висновок
Очищення мультиварки необхідно проводити регулярно і своєчасно, щоб частинки їжі і інші забруднювачі не встигали міцно пристати до поверхні, і їх було простіше видалити. Найкраще мити пристрій після кожного приготування їжі в ньому, дочекавшись, коли воно трохи охолоне.

Не менш важливо правильно зберігати прилад: потрібно відключати його від мережі і не допускати попадання всередину вологи або сторонніх предметів. Робочу чашу можна експлуатувати поза апарату і не за призначенням. Також при роботі з нею можна користуватися тільки спеціальними ложками, але ні в якому разі – металевими. Дбайливе ставлення продовжить термін служби кухонного помічниці і дозволить їй регулярно радувати всю сім’ю смачними і корисними стравами.

© 2009-2018 Компанія НЕО Харків

Корзина